Bemutatkozás

Bemutatkozás

A Szaktudás Vizsgaközpont akkreditált vizsgáztatási tevékenység folytatására jött létre 2021. március 3-án az Északi Agrárszakképzési Centrum szervezetén belül.

A vizsgaközpont a szakképzési centrum jogi személyiséggel rendelkező, teljes szakmai függetlenséggel működő szervezeti egysége, a szakképzési alapfeladat ellátásra vonatkozó jogszabályoknak megfelelően szervezi és bonyolítja le a szakma, részszakma megszerzésére irányuló szakmai vizsgákat, illetve a szakképesítésre irányuló képesítő vizsgákat, betartva a vonatkozó jogszabályokban, Képzési és Kimeneti Követelményekben és a Programkövetelményekben meghatározott előírásokat. 

Működési területünk Észak Magyarország és Észak-Alföld, ahol 16 képzési területen, elsősorban mezőgazdaság és erdőgazdálkodás, kertészet, környezetvédelem, földtani tudományok, állatorvosi tudományok, gépgyártás, valamint élelmiszergyártás vonatkozásában szervezünk vizsgákat.

Meghirdetett vizsgáink, vizsgát megelőzően egy hónappal megjelennek a Vizsgaközpont Rendszerben valamint honlapunkon www.szakvi.hu, ahol a vizsgáról érdeklődőket tájékoztatjuk a vizsgára történő jelentkezés módjairól, vizsgahelyszínekről, vizsgadíjakról, vonatkozó követelményekről.

Célunk, hogy minél több jelentkező számára biztosítani tudjuk a vizsgázás lehetőségét, a szakmai végzettség megszerzését, kiállított bizonyítványainkkal igazoljuk a megalapozott, cselekvőképes tudást és támogassuk vizsgázóink munkaerőpiaci érvényesülését.
 

  Szervezeti felépítés

Iratkozz fel hírlevelünkre a mindig friss információkért!